Wednesday, August 8, 2012

Lite i oljaIdag börjar Maya skolan. Är lite nervös men ändå lugn. Idag tänkte jag istället visa upp några oljemålningar jag gjort.

Dessa gjorde jag när jag gick en kurs på Folkuniversitetet 2004 och de är målade i olja. Det var en bra kurs. Det var ingen ny börjar kurs så det var väldigt fritt. Man målade under en dag och så fick man kritik efteråt Det var jätte bra att ha någon som pekade ut dåliga vanor man har så att man kunde bli bättre.Jag är bättre på människor än saker det känns som om man kan fuska lite mer med människokroppen då den inte är helt symmetrisk och ballanserad. Skulle man göra det med en stol så skulle det synas med en gång. Detta är en halvdags målning. Jag älskade denna modellen, det var så kul att måla av henne. 

Denna modellen satt för oss en hel dag (hon hade pauser förstås) och ändå var jag inte i närheten av att vara färdig. Jag är ganska nöjd med resultatet.


Kroki är så fruktansvärt kul alla som tecknar borde prova på det. Man börjar att teckna snabba 5-10 minuters teckningar för att lära sig att få ner det viktiga av modellen. Det börjar nästan alltid med att man segar sig fram och tittar på en bit i taget i stället för att titta på helheten och sakers relation till varandra. När man har kort tid på sig så lär man sig att sålla fram den viktiga informationen.
-Det kanske inte är så viktigt att få med fingrarna.
-Det kanske är viktigare att få med hållningen som modellens kropp har.
Man blir bättre snabbt av kroki men det är tufft och man producerar mycket skit.

Ha det så bra så länge, Anita

1 comment:

Marita vs snojbi said...

Så fina

Då har vi ju tjejer i samma ålder min minsta ska skolas in imorgon

Kraaaaaam