Friday, September 6, 2013

Målamålamålamåla!

Jag blir så inspirerad på jobbet och i lördags fick jag sådan målarlust att jag var tvungen att åka in till stan för att köpa dukar och penslar. Jag har en tendens att vara petig när jag skapar och jag behöver öva på att vara spontan och bara göra saker. Eva (the Bossmaister) har inspirerat mig MASSVIS. Hon har ett avslappnat sätt att förhålla sig till det hon gör som jag vill lära mig. "Det ska vara så" har hon lärt mig att säga när penseln slinter och det inte riktigt blir som man hade tänkt. 

För att enkelt komma igång så bestämde jag mig för att göra en Monster High tavla (till och med Maya) med teknikerna jag lärt mig på jobbet (Rundqvist &CO). 
Köket har blivit min ateljé. Det ligger glitter och grejer överallt. Maya tyckte det var så roligt och blev så fint att hon ville göra en Barbie tavla. Här har hon grundat en pannå med rosa färg (Barbie tavlor bara måste vara rosa).

Jag blev ganska nöjd med våran Monster High tavla. Maya älskar den. 


Här är första tavlan jag fick göra på jobbet (Eva tvingade mig). Jag hade väldiga problem  med den och hade ingen aning om vad jag höll på med. "Det ska vara så Det ska vara så Det ska vara så" upprepade jag maniskt som ett målar mantra i mitt huvud när jag målade den, medans knogarna blev vita av det hårda frustrerade greppet jag hade om penseln. FRUSTRATION!! Den är inte färdig än. Tänk att det kan vara så svårt att kladda.


Jag har nu tack och lov återhämtat mig efter mitt första försök att skapa abstrakt konst och har nu blivit sugen på att måla mer. Så här är några projekt jag har börjat med. 
En stor tavla som jag tänkte skulle få hänga i sovrummet. Den ska bli mestadels vit. Jag har skrivit med lim och tjockt med akryl färg så att det blir som relief under färgen som ska på sen. 
Vovven som jag ska måla över är en oavslutad målning som Fredrik började på när han var hemma, utråkad och arbetslös. 


Denna minitavla är inte heller färdig. Tekniken lärde jag mig av Eva. Jag älskar att det ser ut som sten fast det är en duk. 

Ja detta är vad jag håller på med just nu. Det är så coolt när man känner sådan ren skapar lust som om det kliar och man bara MÅSTE göra ngt av det. Det var länge sedan jag kände så och det är bra att kunna pendla mellan att skapa fritt och kladdigt och att skapa mer målmedvetet och riktat (hahaha vad pretto jag lät nu. Men förstår ni vad jag menar?) Jag är i full gång med att skapa en ny stämpel kollektion till Phunny Face och då är ramarna man jobbar inom ganska strama. Bilderna ska vara svart/vita ganska enkla, de måste tala till folk och man ska kunna känna igen motiven fastän de ska vara unika. Det kan vara skönt att hålla på med stämplarna eftersom det inte kräver så mycket känslor av en. Men efter att ha jobbat fokuserat med en stämpel så är det såå skönt att gå till köket och klistra fast all möjlig skit du hittar och gillar på en duk och sen kladda på massa färg och se vad som blir av det.

Jag älskar mitt liv just nu!!!
2 comments:

Marita vs snojbi said...

Vad härligt att kladda tillsammans.
Tavlan blev görfin.

Blir spännande och se de andra när de är färdiga

Väntar spänt på nästa stämpelkollektion

Kraaaaam

Eva said...

Det skall ju bara vara så Anita! Eller hur...Det var jättekul att läsa här på din blogg om att jag inspirerar dig! Härligt och det roliga är att du inspirerar mig med :-) Livet är härligt! Ses i morgon, då skall vi fortsätta...