Monday, June 25, 2012

I helgen har jag inte hunnit med så mycket tecknande men lite har jag allt fått gjort. Jag måste variera mig för att inte fastna i det jag håller på med. Om jag fastnar finns det en risk att jag blir uttråkad och inte vill fortsätta i framtiden.
I haven´t gotten that much done this weekend. I have to change it all up a bit so I don´t get stuck doing one thing. If I get stuck there is a risk that I get bored and don´t want to continue working with that medium in the future.

Efter att ha hållit på en del med blyerts på sista tiden ville jag öva lite på att jobba med färger. Denna flickan är färglagd med copics. Jag försöker att öva på att matcha färgerna och samtidigt få fram formerna, skuggorna och rätt ton på motivet. 
After only working with graphite lately I wanted to practice working with colors. This girl is colored with copic markers. I try to practice matching the colors and also obtaining forms, shadows, and the right tone on the subject.
Jag tecknar nästan bara människor men jag måste vidga mig och ge mig på andra motiv som jag inte är van vid. Detta är min första tiger och den är ritad i blyerts.
I almost always draw people but I must extend myself and try subjects that I'm not used to. This is my first tiger, and it is drawn with a graphite pencil.


Thursday, June 21, 2012

Some good some bad

 Jag har tagit fram mitt staffli för att se om det är lättare att teckna på det viset och det var förvånansvärt behagligt. Någon gång ska jag skaffa mig ett riktigt ritbord men just nu har vi inte plats för ett. Jag är nöjd med denna teckningen. Jag gillar hennes uttryck.

Jag är inte alls nöjd med den här tjejen. Ögonen är döda. Hela teckningen är för mörk och kladdig.
 Övade lite på att teckna ögon och när jag blir frustrerad har jag en tendens att bara kladda över allting som jag gjort på öga nr 1.

I morgon är det midsommar då ska vi här hemma bara ta det lugnt.
Ha en underbar midsommar.
Kram,
Anita

Tuesday, June 19, 2012

More sketches

Här är en till skiss. En lite mer avancerad skiss. 

Here is another sketch a bit more advanced.

Today´s sketches

Dagens skisser är övningar på att hitta linjen som separerar ljuset från skuggan. Jag har en tendens att gå rätt på detaljerna istället för att se helheten. Dessa två skisser gick jättefort att göra och de ser mer detaljerade ut än vad dom är.

This is an exercises on finding the line that separates the light from shadow. I tend to focus on the details instead of seeing the big picture. These two sketches were really fast to make and they look more detailed than they are.




Monday, June 18, 2012

Akvarell pennor

Häromdagen rotade jag runt i ett skåp och hittade en ask akvarell pennor som jag aldrig har använt så idag bestämmde jag mig för att testa dom. Jag har inte haft så mycket tid så jag gjorde en snabb teckning på en tjej.   
                             Här har jag kommit halvvägs.                Så här blev hon när hon var färdig.

Jag hade inte rätt papper till den här sortens teckning egentligen men ville först och främst testa hur det var att jobba med pennorna. Jag hoppas att jag någon gång i framtiden vågar mig på akvarellerna jag har här hemma igen. Jag har inte rört dem sedan jag gick på en akvarell kurs på folkuniversitetet för flera år sedan. Av någon anledning tog det totalt död på och besudlade det mitt förhållande till akvarellmålning. Jag försöker hitta tillbaka till det roliga och lekfulla i att måla och skita i alla som säger att "Det är så svårt". En sak blir ju inte lättare av folk hela tiden talar om hur svårt det är. Det värsta är att jag själv har gått på det och nu kan jag inte måla med akvareller längre. Nä man ska inte lyssna på människor som bara är negativa. De riktigt duktiga människaorna är inte negativa utan de vill med glädje dela med sig och lära ut de dom kan. När man är duktig och trygg i sitt kunnande vill man inte skrämma bort folk från sitt intresse man vill att folk ska delta och känna den glädjen man själv känner när man utför ngt.
Blablabla nu skvamlar jag en massa. Jag ska sluta svamlet för idag men jag kommer återkomma till detta ämne framöver.
Ha det så bra så länge, Anita.

Sunday, June 17, 2012

Idag är jag irriterad. / I´m annoyed today

Nu är det stopp. Är inte nöjd med den senaste skissen den blev helt fel. Skallarna blev väl okej men jag har svårt för att avsluta kapitlet och fortsätta till bröst korgen. Jag har en film snutt till att titta på och jag undviker det av någon irriterande anledning. Idag är en pissig dag helt enkelt. Jag ska inte försöka mig på några avancerade grejer idag ska nog spela lite sims. Hurra!!!


I´m not satisfied with the latest sketch, it is all wrong. The skulls were okay but I find it hard to finish the chapter and proceed to the chapter about the chest. I have one video clip left to watch but for some annoying reson I´m avoiding it. Today is simply a shitty day. I won´t do anything advanced today. I will probably play the Sims. Hooray!



Thursday, June 14, 2012

A small one

Män är svårare att teckna för mig de är fulla av vinklar och kanter. Här är en skalle som jag ritat från mitt egna huvud. Jag har fortfarande inte gjort färdigt kapitel 18 i "the structure of man".

Men are harder to draw for me they are all angles. Here is a skull I drew from my mind. I have yet to finish chapter 18 of  "the structure of man"
I dag har jag tecknat lite. Det är något som har sagt klick i huvudet så det känns inte som om jag kan göra fel. Det är tack vare "The structure of man". Jag är på lektion 18 men jag drar mig lite för att göra färdigt den för det är betydligt svårare nu. Jag håller på att avsluta kapitlet om skallen och jag har som vanligt svårt för att avsluta saker. jag ska visa hur det blev när jag har gjort den.  Sen är det över till bröstkorgen.
Men dessa två har jag gjort idag och jag är nöjd.

Today I ´ve been drawing a little. Today it feels like I can´t do anything wrong. It´s thanks to "The structure of man". I am on lesson 18, but I´m procrastinating finishing it because it's getting much harder now. I am about to finish the chapter on the skull but as usual it´s hard for me to end things, . I'll show you how it went when I´ve made ​​it. Then it's over to the chest. 
I´m happy with these two girls that I´ve made today.


See you soon.
Anita